Lijkkistbeslag, doodskistbeslag

Doodskistbeslag of lijkkistbeslag, bekleding voor de doodskist

De gewoonte om de overledene in een kist te leggen en zo te begraven, bestaat al eeuwen. Een lijkkist of doodskist volledig op maat of een standaardmodel. Er is veel mogelijk, alle lijkkisten die in Vlaanderen verkocht worden voldoen aan de normen die vooropgesteld zijn door het Vlaamse Decreet.

 

Handvatten

Toch heeft een lijkkist specifieke eigenschappen en mogelijkheden zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Aan de buitenkant, heeft men verschillende mogelijkheden wat betreft de handvatten en kruisen. De handvaten aan een lijkkist kunnen sterk verschillend zijn per model. Er zijn begrafenisondernemers waar men u de keuze geeft om de lijkkist qua handvatten en kruisen volledig zelf aan te kleden. Een moderne lijkkist zal sneller een moderne set handvatten krijgen of zelfs geen handvatten. De handvatten zullen meestal volledig in lijn met de look van de lijkkist afgeleverd worden.

De handvatten aan een lijkkist kunnen uit verschillende materialen gemaakt zijn. Van plastic tot hout en metaal. Uw begrafenisondernemer zal u graag bijstaan bij het verkiezen van deze sierstukken om de lijkkist aan te kleden. Hij is hier volledig van op de hoogte en staat u graag bij.

 

Kruisen

Een lijkkist zal qua kistbeslag altijd een kruis dragen, als het gaat over een Christelijke afscheidsplechtigheid. Ook deze kruisen bestaan in verschillende vormen en kleuren. Je hebt kruisen met of zonder een beeld van Christus erop aangebracht. Hierin heeft de rouwende familie een grote keuze. Naargelang de lijkkisten moderner worden, heeft men ook gemakkelijker een bredere keuze in deze kruisen. Een moderne lijkkist gaat meestal gepaard met een mooi modern kruis. Kruisen op de uitvaartkist kunnen gemaakt zijn van hout, plastic of metaal.

 

Kwaliteitsvolle producten

De lijkkistenleveranciers leveren in Vlaanderen hoogstaande kwaliteit af. Dit mag gezegd worden. Een lijkkist is niet zomaar een lijkkist, ze is met zorg en vaak ook deels met handwerk afgewerkt. Zo kan een afscheid van een dierbare zonder zorgen verlopen.

Back to top button