Nieuws

Mysterie op het kerkhof in Huivelde rond de bloemetjes op de graven is opgelost

Mysterie op het kerkhof in Huivelde rond de bloemetjes op de graven is opgelost

De afgelopen week was er een mysterie op het kerkhof in Huivelde. Op elk graf lagen keramieken bloemetjes, maar niemand wist wie de actie had uitgevoerd. Het regende positieve reacties en het nieuws verspreidde zich snel via sociale media. Inmiddels is het mysterie opgelost en blijkt dat vier kunstenaars van Terramuse verantwoordelijk waren voor de actie.

Warmte en positiviteit

Het idee was om anoniem te blijven, maar al snel werd duidelijk dat dit niet zou lukken. De kunstenaars wilden warmte en positiviteit brengen naar de begraafplaats in Huivelde, omdat iedereen hier iedereen kent en veel mensen die zijn overleden kennen ze ook. Ze kozen bewust voor bloemen omdat dit neutraal is en iets is wat iedereen plezier doet.

305 bloempjes

In totaal hebben Danny, Siegrid, Maria en Greet 305 bloempjes gemaakt in hun keramiekatelier Terrasmuse. Op een avond legden ze deze bloempjes op alle graven van het kerkhof in Huivelde. Ze wilden tonen dat mensen niet alleen zijn met hun verdriet en kregen fantastische reacties op hun actie.

Geen uitbreiding naar andere begraafplaatsen

Hoewel er herhaaldelijke verzoeken zijn geweest om de actie te herhalen of uit te breiden naar andere begraafplaatsen, zullen de kunstenaars dit niet doen. Voor hen is dit iets wat specifiek gericht was op Huivelde omdat ze hier veel mensen persoonlijk kennen. Bovendien weten ze niet wat het effect zou zijn mochten ze op andere begraafplaatsen hun bloemetjes leggen.

Terramuse

De kunstenaars van Terramuse komen een keer per week samen om in klei dingen te maken. Voor sommigen werkt dit als therapie, want het gaat hier met een lach en een traan. Terwijl ze met de klei bezig zijn, luchten ze hun hart en zijn ze na zes jaar een hechte vriendengroep geworden. Hoewel er hier en daar bloemetjes op graven van familieleden elders in Zele zijn gelegd, blijft het bij deze actie op de begraafplaats in Huivelde.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button