BegraafplaatsenNieuws

Nieuwe koesterplek en sterrenweide op de begraafplaats van Achterbroek te Kalmthout

De gemeente Kalmthout heeft onlangs een koesterplek aangelegd op de begraafplaats van Achterbroek om families die een kind hebben verloren, een plek te bieden om rust te vinden. De koesterplek is ontworpen als een plek waar verdriet en troost samengaan en waar het hele jaar door kleur te zien is dankzij planten in verschillende kleuren en groottes.

Er is ook een foetusboom/vlinderboom geplaatst voor kindjes die hun geboorte niet haalden, met inox vlinders met de naam van het kindje en het geboortejaar. Daarnaast zijn er op de koesterplek een urnenveld, begraafplek en muurcolumbarium in de vorm van een paddenstoel voorzien.

Ouders kunnen kleine attenties zoals molentjes of knuffeltjes plaatsen voor hun kind, terwijl er ook een troostbank staat waar bezoekers even tot rust kunnen komen en herinneringen kunnen ophalen. Naast de koesterplek in Achterbroek heeft Kalmthout ook kinderperken aangelegd op andere begraafplaatsen in Heide, Nieuwmoer en Centrum. Schepen Jan Oerlemans beschrijft de koesterplek als “een plek waar verdriet samengaat met troost en warmte”.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button