BegraafplaatsenNieuws

Nieuwe urnenkelders in Rekem

Ook funerair erfgoed werd behouden

Nieuwe urnenkelders in Rekem

Belangrijke nieuwe ontwikkelingen op het kerkhof in Rekem staan op het punt om plaats te vinden. De gemeente heeft plannen gemaakt voor de herinrichting van bepaalde delen van het kerkhof, met als doel ruimte te bieden aan nieuwe urnenkelders, een historisch perk in te richten en graven met een historische erfgoedwaarde te behouden.

Een belangrijk aspect van deze herinrichting is dat de vzw Renovatie Oud-Rekem betrokken wordt bij de plannen. Deze organisatie zal de mogelijkheid krijgen om eventuele graven van inwoners uit Oud-Rekem te behouden, zelfs als de concessie niet verlengd wordt. Het idee is om via een QR-code de geschiedenis van deze graven in beeld te brengen. Uiteraard moet hiervoor wel toestemming worden verkregen van de familie en moet er nog steeds voldoende ruimte overblijven voor nieuwe begraafplaatsen.

Het is belangrijk om op te merken dat verwaarloosde graven niet zomaar kunnen worden verwijderd. Voordat dit gebeurt, moeten nabestaanden akkoord gaan of moet er een jaar zijn verstreken sinds het vaststellen van de verwaarlozing. Als er geen actie wordt ondernomen om de graven te herstellen, zal de concessie worden stopgezet.

Deze ontwikkelingen zijn een positieve stap naar het behoud van historische waarde op het kerkhof in Rekem. Door samen te werken met lokale organisaties en rekening te houden met zowel de wensen van nabestaanden als de behoefte aan nieuwe begraafplaatsen, kan het kerkhof een respectvolle en betekenisvolle plek blijven voor zowel huidige als toekomstige generaties.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button