BegraafplaatsenNieuws

Onbekenden leggen keramieken bloemkunstwerkjes op graven in Huivelde

De afgelopen weken zijn er in de begraafplaats van Huivelde, een buurt in Dendermonde, keramieken bloemkunstwerkjes aangetroffen op verschillende graven. Het is nog onduidelijk wie deze bloemstukjes heeft gemaakt en waarom zij dit deden.

Volgens enkele buurtbewoners zijn de bloemkunstwerkjes van zeer hoge kwaliteit en lijken ze met veel zorg te zijn gemaakt. De kunstwerken variëren van kleine boeketten tot individuele bloemen die naast de grafsteen geplaatst worden.

Hoewel sommige mensen de actie als een mooi gebaar beschouwen, roept het ook vragen op bij anderen. Sommigen vragen zich af of het wel gepast is om ongevraagd iets te plaatsen op iemand anders’ graf. Anderen maken zich zorgen over mogelijke schade aan de bestaande grafstenen door het plaatsen van extra voorwerpen.

Het is niet de eerste keer dat er onverwachtse acties gebeuren op begraafplaatsen. Zo werden eerder al eens mysterieuze boodschappen achtergelaten op graven of werden er plotseling kaarsjes aangestoken zonder duidelijke reden.

Hoewel niemand weet wie verantwoordelijk is voor deze acties, tonen ze wel aan dat mensen nog steeds begaan zijn met elkaar en met hun gemeenschap. Het kan een manier zijn om respect te tonen voor overledenen of om gewoon iets moois te creëren voor anderen. Of het nu gepast is of niet, het zorgt in ieder geval voor een bijzondere en onverwachte ervaring op de begraafplaats van Huivelde.

Bron: tv oost

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button