Rouwbloemen

Een waaier aan mogelijkheden

bloemstuk begrafenis uitvaartEen grafstuk kan een klein bloemstuk zijn dat tijdens deuitvaart op of rond de kist wordt gelegd. Het kan ook gaan over een bloemstuk dat andere mensen besteld hebben voor tijdens uitvaart. Deze grafstukken worden dan ook op het graf gelegd. Bij bepaalde graven blijven de lintjes aan de grafstukken hangen, met de namen van wie de bloemen afkomstig zijn.

In grafstukken heb je een een zeer ruime keuze. Van zijden tot echte bloemen. Natuurlijk speelt een persoonlijke smaak en duurzaamheid hierin een rol. Natuurlijke bloemen zijn veel mooier dan de zijden, langs de andere kant zullen zijden bloemen dan weer veel langer meegaan.

Wat kan er nog allemaal op het graf?

Vandaag heeft men een brede waaier aan mogelijkheden als het gaat om artikelen om op hetgrafmonument te plaatsen. Van teksten gegraveerd in natuursteen tot lantaarntjes, beeldjes in verscheidene soorten en kleuren. Iedereen kan zijn verwerking van het overlijden op zijn eigen manier uiten met het kopen van deze artikelen. Weinig grafmonumenten staan leeg. Soms staat er een foto, een tekst, bloemen of een beeldje dat aan de overledene doet denken. Jonge mensen hebben vaak engeltjes op het grafmonument staan.

Back to top button