BegraafplaatsenNieuws

Schoonselhof: crematorium en kasteel wordt vernieuwd en gerestaureerd (video)

Het crematorium van Antwerpen aan het Schoonselhof wordt vernieuwd. Vanavond wordt bekend gemaakt of het huidige complex behouden blijft, of dat er een nieuwbouw komt.  Het huidige gebouw is veertig jaar oud en afgeleefd. In de plaats komt er een nieuw complex, met aula’s voor plechtigheden. Het moet een stuk milieuzuiniger zijn en het wordt beter geïntegreerd in het begraafpark.  Zo zullen de nieuwe gebouwen of het nieuwe complex zich meer richten op het begraafpark.

De administratie van het crematorium zal zich in het kasteel van het Schoonselhof gaan vestigen.  Zodat op het gelijkvloers er ruimte is om kleinere groepen een koffietafel te kunnen aanbieden.  Er werd een wedstrijd uitgeschreven naar vier architecten toe, waarvan één ontwerp het deze avond zal halen.  De directie van Pontes zal uit één van de vier ontwerpen een keuze maken zodat de plannen definitief gemaakt kunnen worden.

De Vlaamse regering investeert ook fors in de restauratie van drie Antwerpse erfgoedparels: de Neerhoeve van kasteel Schoonselhof.

Bron: nieuwsblad, eigen redactie en beelden via atv.be

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button