BegraafplaatsenNieuws

Uilenbank moet iedereen troost bieden bij kinderperk op begraafplaats in Kalmthout

Bij het nieuw ingerichte kinderperk op de begraafplaats in Kalmthout is ook een “uilenbank” onthuld. Die kwam er op vraag van de grootouders van Loïc, een jongetje dat een jaar geleden onverwacht stierf toen het 11 maanden was. De bank is voor de familie een manier om dat verlies te verwerken. Daarnaast moet de uil ook troost bieden aan alle bezoekers van de begraafplaats.

De gemeente Kalmthout heeft het kinderperk op de begraafplaats helemaal opnieuw ingericht met onder meer een boom op de foetusweide en een grote paddenstoel voor de asurnen. “Maar we zochten inderdaad nog een passende bank”, zegt burgemeester Lukas Jacobs (CD&V). “En toen kwamen de grootouders op de proppen met deze bank. Hiermee willen ze het verdriet van hun dochter en schoonzoon en dat van andere ouders een beetje verzachten.”

Een uil doet de grootouders denken aan hun kleinzoon. Er stond er één op zijn geboortekaartje, hij had er één aan de muur van zijn kamer en ook verschillende speeltjes in de vorm van een uil.  Kalmthout is een hele groene gemeente en investeert hiermee in de begraafplaats.  De bank is van de hand van houtbewerker Sander Boom.

Bron: eigen redactie en vrt nieuwsdienst

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button