NieuwsUitvaart

Urnenwand in kerk geeft de mogelijkheid om in eigen dorp begraven te worden

De dorpsraad van Waarbeke te Geraardsbergen, heeft gepleit voor de plaatsing van een urnenwand of columbarium in de kerk van Waarbeke.  Een urnenwand in de Sint-Amanduskerk te Waarbeke zou de mogelijkheid geven tot begraven in de eigen dorpsomgeving.

Dit was niet meer mogelijk sinds het opheffen van het oude kerkhof rond de kerk, want begraven rond de kerk is niet meer mogelijk in Waarbeke.  De deelgemeente telt niet veel inwoners, slechts 220.  Maar wanneer iemand van de deelgemeente overlijdt, moet men verplicht uitwijken naar andere begraafplaatsen in de regio van Waarbeke.

Maar als het van de dorpsraad van Waarbeke afhangt, zullen er binnenkort toch weer rustplaatsen zijn in eigen dorp.

“We willen een urnenwand in de Sint-Amanduskerk” zegt Benny Charot, voorzitter van de dorpsraad. “Die mogelijkheid is nu wettelijk mogelijk. Tot voor kort kon er enkel in de eigen gemeente begraven worden als alle alternatieven werden aangeboden, en dus moest er een strooiweide zijn, naast een gewone begraafplaats én een urnenmuur. Er is nu een aangepast decreet waardoor al die opties apart kunnen worden aangeboden.”

Citaat: nieuwsblad.be – foto: voorbeeld van columbarium ©Christophe Bruyneel

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button