Groen begravenNieuws

Amerikaans bedrijf wil lichamen composteren

Een Amerikaans bedrijf komt met een nieuwe manier van lijkbezorgen op de markt.  Het composteren van lichamen.  Alles gebeurt zonder chemische stoffen noch onafbreekbare materialen komen erbij kijken.  De naam van het project is: Urban Death Project.  Volgens bedenkster Katrina Spade zou composteren een betekenisvol, hygiënisch en ecologisch alternatief zijn voor begraven of cremeren.

Nabestaanden kunnen het lichaam in biologisch afbreekbare linnen omwikkelen.  Daarna wordt na een afscheidsceremonie gehouden en wordt de overledene voor tien dagen in een vriezer ondergebracht.  Vervolgens in een betonnen compostbak geplaatst.  Na een aantal weken is de overledene omgezet tot compost, althans zo staat het op de website van Urban Death Project.  Het proces is niet individueel.

Andere overledenen worden in dezelfde plaats omgezet tot compost.  Voorlopig stuit het Urban Death Project nog op praktische bezwaren. Volgens de wet in de staat Washington, waar het project zich wil vestigen, mogen lichamen alleen worden begraven, gecremeerd, aan de wetenschap geschonken of buiten de staat worden gebracht.

Gerelateerde onderwerpen

Eén reactie

  1. Indien goed uitgewerkt en mensvriendelijk gebracht is het denk ik misschien wel de natuurlijkste en voordeligste manier van lijkbezorging is wat ik verwacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button