BegraafplaatsenNieuws

Vandalisme op kerkhoven in Willebroek en Sint-Amands

Steeds meer gevallen van vandalisme op begraafplaatsen en kerkhoven

Vandalisme op kerkhoven in Willebroek en Sint-Amands

De afgelopen weken hebben vandalen en dieven toegeslagen op kerkhoven in Willebroek en Sint-Amands. Op de ene begraafplaats werden sierstukken en bloempotten stukgeslagen, terwijl op het andere kerkhof bloempotten werden gestolen. Schepen van Kerkhoven Yvo Van Damme noemt de feiten een grote schande en betreurt ze enorm. De politie gaat extra toezicht houden aan de kerkhoven.

Foto’s en ornamenten vernield

Het vandalisme werd gepleegd op het kerkhof van Willebroek, waar verschillende ornamenten, foto’s en bloempotten werden vernield. Ook verdwenen er bloempotten van gedenkstenen. Het is duidelijk dat dit niet alleen voor materiële schade zorgt, maar ook emotionele schade veroorzaakt bij nabestaanden. “Zeer erg dat mensen tot zoiets in staat zijn. Dit is het laagste van het laagste”, aldus Walter, een bezoeker van het kerkhof.

Grafstukken verdwenen op kerkhof Sint-Amands

Op de begraafplaats van Sint-Amands werd gelukkig geen vandalisme uitgehaald, maar er verdwenen wel grafstukken. Schepen Van Damme noemt dit een grote schande en betreurt deze feiten enorm. Hij roept mensen op om steeds melding te maken van vandalisme of diefstallen op kerkhoven.

Extra maatregelen

Een kerkhof is een plaats waar iedereen komt om te rouwen en hun overledenen te herdenken. Het kan absoluut niet door de beugel dat er spullen worden gestolen of zaken worden vernield. Het gemeentebestuur van Willebroek gaat bekijken of er extra maatregelen kunnen worden getroffen en de politie van de zone Rivierenland gaat extra toezicht houden op de kerkhoven. Het is belangrijk dat deze heilige plaatsen voor iedereen toegankelijk blijven en in alle rust bezocht kunnen worden door nabestaanden.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button