BegraafplaatsenNieuws

De begraafplaats aan de Stuiverstraat in Oostende wordt geconfronteerd met incidenten

Gemeenteraadslid Wesley Deschuytter (Vlaams Belang) greep enkele recente incidenten aan om te interpelleren over de veiligheid en sereniteit op de stedelijke begraafplaats aan de Stuiverstraat. De politie vraagt om zo weinig mogelijk losstaande zaken op graven te plaatsen. De plaats wordt voorlopig niet afgesloten.

De begraafplaats aan de Stuiverstraat in Oostende werd het ergst getroffen door vandalisme. Dat zegt Gemeenteraadslid Wesley Deschuytter (Vlaams Belang). “Ik heb beelden gekregen van een persoon die al enkele maanden het bewijsmateriaal aan het verzamelen is. Het gaat om diefstallen van bronzen kruisjes, letters en koperen beeldjes. Alles wat niet vasthangt wordt gestolen. Stukken van de graven worden gestolen. Het is hallucinant. In het paviljoen zitten er ’s avonds druggebruikers en -dealers. Kinderen fietsen over de strooiweides. Er zijn momenteel weinig mensen die een aangifte doen.”

Het Vlaams Belang in Oostende vraagt om iets te doen. “Camerabewaking is moeilijk omdat het terrein vrij groot is”, zegt Deschuytter. “De wijkagent gaat overdag meer patrouilleren, maar het is niet op die momenten dat er zich overlast voordoet. We zijn vragende partij om het opnieuw te gaan afsluiten. Als dat een oplossing kan bieden, moet dat zeker bekeken worden. De problemen doen zich meestal ’s avonds of ’s nachts voor. Mensen die er dan vertoeven hebben meestal geen goede bedoelingen.”

De stad Oostende laat weten dat er voorlopig geen extra maatregelen komen. De GAS-ambtenaren blijven wel patrouilleren op de vier begraafplaatsen. De wijkagent houdt ook een oogje in het zeil. De burgemeester van Oostende benadrukt tot slot nog dat grafschennis een misdrijf is waarop een boete en een gevangenis staat. Volgens politiecijfers waren er dit jaar 4 en vorig jaar 7 feiten. Volgens de politie is het niet evident om camera’s in te zetten omdat het park groot is en camera’s duur zijn. De politie vraagt wel om verdachte zaken te melden en zo weinig mogelijk losstaande zaken op de graven te plaatsen.”

Bron: via Matthias Vanheerentals

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button