BegraafplaatsenNieuws

Tweede editie van Reveil siert begraafplaats van Welle

Op dinsdag 1 november, Allerheiligen, organiseert Lokaal Bestuur Denderleeuw de tweede editie van Reveil op de begraafplaats van Welle. Samen met muzikanten, dichters en de basisscholen van Welle wordt getimmerd aan een warme rouwrevolutie.

Al enkele jaren organiseert bijna één op de twee Vlaamse gemeenten op 1 november onder impuls van vzw Reveil troostconcerten met als doel afscheid en rouw bespreekbaar maken. “Reveil kende vorig jaar bij ons zijn debuut, op de begraafplaats van Denderleeuw, met een eerbetoon aan de overledenen door lokale muzikanten, dichters en vertellers”, zegt schepen van cultuur Marleen Van der Hoeven. “Door het succes van deze eerste editie willen we dit initiatief, door middel van een beurtrol, ook graag organiseren in de deelgemeenten. Dit jaar is de begraafplaats van Welle aan de beurt.”

Troost tegen verdriet

Op Allerheiligen wil het gemeentebestuur van Denderleeuw muziek, poëzie en creativiteit aanwenden als troost tegen verdriet. Tussen 10 en 11 uur word je op het kerkhof onthaald door de dichters Geert-Jan Beeckman en Guido De Bruyn met poëzie. “Tessa Cornelis zorgt met haar fantastische stem onder pianobegeleiding van Benthe Waegeman voor de muzikale omlijsting”, zegt burgemeester Jo Fonck. “Ook de basisscholen uit Welle werden bij het project betrokken. De leerlingen van GBS Welle sieren de graven met trooststenen. De leerlingen van VBS Welle tonen zich van hun creatiefste kant met knutselwerkjes en een heuse maquette. Zeker de moeite om een kijkje te komen nemen.”

Verhalenbank zoekt herinneringen

De dagen rond Allerheiligen brengen heel wat extra verkeer rond de drie begraafplaatsen met zich mee. Om het kerkhofbezoek voor iedereen zo aangenaam en zo vlot mogelijk te laten verlopen werden er enkele parkeer- en verkeersmaatregelen uitgewerkt. Meer info hierover kan je terugvinden op https://www.denderleeuw.be/reveil-op-het-kerkhof-van-welle.

Wie naast een bezoek aan het kerkhof ook graag een verhaal deelt over een dierbare overledene kan dat vrijblijvend doen op de digitale verhalenbank van Reveil: www.reveil.org/verhalenbank.

Reveil vindt plaats op de Begraafplaats van Welle, Welleplein 23, 9473 Welle, op dinsdag 1 november 2022, tussen 10u en 11 uur Meer info: www.reveil.org

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button