NieuwsOpmerkelijk

Bijen en insecten krijgen grootschalig ‘hotel’ op begraafplaats Ruggeveld Deurne

De stad gaat investeren in de natuur met een grootschalig hotel voor bijen en insecten.  Het insectenhotel heeft een lengte van meer dan tien meter en een hoogte van drie meter.  Daarmee wil de stad aantonen dat ook de insecten als ‘gasten’ welkom zijn in het nieuwe ‘hotel.

Het insectenhotel is nabij het militair ereperk van de begraafplaats opgebouwd.  En wordt nog voorzien met een laag aarde.  Vooraleer de insecten er kunnen huisvesten zal het eerder het voorjaar van 2022 zijn.

De dieren hebben uiteraard ook verzorging nodig en daar zal een imker voor zorgen.  Een imker gaat de diertjes helpen om hun intrek te nemen in het insectenhotel.

“Daarvoor laten we de natuur zijn gang gaan”, zegt Freddy Lorent (Open Vld), districtsschepen van Begraafplaatsen. “Maar eerst moet het bijen- en insectenhotel nog afgewerkt worden. Zo komt er een bloemenweide op de schuine achterkant, speciaal voor de bijtjes. En ook de vakjes moeten nog ingevuld worden met bamboe, hout en dies meer. Daarna volgen de gaatjes waarin de beestjes uiteindelijk hun intrek zullen nemen.”

In het district Deurne zijn al verscheidene bijenhotels en -kasten geplaatst, zoals op de begraafplaats Sint-Rochus en op het dak van de Arenahal. “Voorlopig staan er geen nieuwe initiatieven meer gepland”, zegt Lorent. “Maar ik ben er zeker van dat er in de toekomst nog meer bij zullen komen. Na de overkapping van de Ring zullen er zich zeker nieuwe opportuniteiten aanbieden.”

Bron: eigen redactie en citaten via nieuwsblad.be en gva.be

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button