BegraafplaatsenNieuws

Sint-Truiden gaat oude begraafplaats van Ordingen groener maken

Sint-Truiden gaat oude begraafplaats van Ordingen groener maken

De begraafplaats van Ordingen gaat van een oude grijze begraafplaats naar een oase van groen veranderen. Wie er de laatste tijd op bezoek is geweest, zal de veranderingen al kunnen merken hebben op de begraafplaats. Sint-Truiden is momenteel met een ‘vergroening’ bezig op haar begraafplaatsen. Nadat eerder Halmaal, Gelinden, Gorsem en Schurhoven onder handen werden genomen, ruimde ook op het oude kerkhof van Ordingen de grindonderhoud plaats voor graslandjes.

Dat is een creatieve oplossing voor het verbod op onkruidbestrijding door middel van pesticiden, dat het stadsbestuur van Sint-Truiden zonder enige uitzondering naleeft. Pesticiden gebruiken op openbare plaatsen, zo ook begraafplaatsen en kerkhoven, is verboden sinds enige tijd. Daarom investeren steeds meer gemeenten in groene alternatieven om het onkruid te kunnen bestrijden zonder pesticiden te gebruiken.

Weloverwogen investering staat te lezen in Het Laatste Nieuws

“Voor de oude begraafplaats van Ordingen hebben we voor deze vergroening ruim 30.000 euro uitgetrokken. Dat is een weloverwogen investering. Het groen biedt namelijk niet alleen ademruimte voor het klimaat. De graslandjes vragen ook minder onderhoud dan de kiezelzones, waardoor de kosten die daarmee gepaard gaan dalen”, vertelt schepen van Begraafplaatsen Ingrid Kempeneers. “En daarenboven liggen de kerkhoven er nu ook fraaier bij dan in het verleden. De groene grasperkjes zorgen voor een aangenaam, sereen uitzicht van onze begraafplaatsen en bieden een veel mooier beeld dan de grijze landschappen van vroeger. In de loop van de komende jaren zetten we onze vergroeningsoperatie daarom door”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

Bron: eigen redactie en hln.be

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button