BasisinformatieCrematoriaNieuws

Wat doen crematoria met gerecycleerde prothesen?

Crematoria zijn verantwoordelijk voor het crematieproces van overleden mensen. In sommige gevallen hebben deze mensen prothesen, zoals kunstheupen of -knieƫn. Wat gebeurt er met deze prothesen na de crematie? Worden ze weggegooid of kunnen ze worden gerecycled?

Recyclen

Het antwoord is dat crematoria inderdaad gerecycleerde prothesen verzamelen en recyclen. Dit komt omdat de meeste metalen prothesen een hoge waarde hebben op de recyclingmarkt en dus nuttig kunnen zijn voor andere doeleinden.

Om dit proces te laten plaatsvinden, werken veel crematoria samen met organisaties die gespecialiseerd zijn in het verzamelen en recyclen van metalen, zoals heup- en knieprothesen. Deze organisaties halen de metalen uit de asrestanten van het crematorium en zorgen ervoor dat deze worden gerecycled.

Scheiden van metalen

Hoe gaat dit proces precies in zijn werk? Nadat het lichaam is gecremeerd, blijft er een mengsel over van asrestanten en metalen implantaten. Een magnetisch systeem wordt dan gebruikt om alle metalen te scheiden van de asrestanten. Het metaalafval wordt vervolgens verzonden naar een smelterij waar het zal worden omgesmolten tot nieuwe producten.

Sommige crematoria bieden ook aan om nabestaanden te helpen bij het doneren van ongebruikte prothesedelen aan goede doelen of liefdadigheidsinstellingen die zich richten op het herstellen of verbetering van mobiliteit bij mensen in nood of andere goede doelen.

Medische apparaten

Tot slot is het belangrijk op te merken dat niet alle soortgelijke medische apparaten kunnen worden gerecycled. Sommige implantaten, zoals pacemakers of insulinepompen, moeten worden verwijderd voordat de crematie plaatsvindt om veiligheidsredenen. Het is belangrijk dat crematoria de juiste procedures volgen om ervoor te zorgen dat alle medische apparaten op een verantwoorde en veilige manier worden behandeld.

In conclusie, crematoria verzamelen en recyclen metalen prothesen na het cremeren van overledenen. Dit proces wordt gerealiseerd door samenwerking met gespecialiseerde organisaties die metalen uit asrestanten scheiden en deze vervolgens recycleren tot nieuwe producten. Het is een duurzaam proces waarmee crematoria bijdragen aan de circulaire economie.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button