BegraafplaatsenCrematoriumNieuws

Crematorium van Brugge schenkt opbrengst van edelmetalen aan MUG-heli

“Niet alle metalen verdwijnen tijdens crematieproces”

Voor het derde jaar op rij schenkt het Crematorium van Brugge de opbrengst uit edelmetalen na een crematie, aan de Stichting MUG-heli in West-Vlaanderen. Na een crematie blijven er regelmatig edelmetalen over in de crematieresten, of metalen als titanium en staal die gebruikt worden voor protheses van bijvoorbeeld heupen en knieën.

Deze metalen verdwijnen niet na crematie en komen met de crematieresten uit de oven. De metalen worden na crematie opgevangen en gesorteerd. Een gespecialiseerd bedrijf, veelal uit Nederland, sort voor de recyclage van de metalen en zo komt er een bedrag terug naar elk crematorium in ons land. Dit bedrag wordt per crematorium aan een goed doel geschonken. Het crematorium in Brugge geeft een bedrag aan de MUG-heli, die gestationeerd is in Brugge.

De heli is sinds 1998 de enige helikopter die erkend is binnen het 100-systeem. Jaarlijks redt de helikopter 40 mensenlevens. Het Crematorium Brugge verzorgt jaarlijks ongeveer 6.000 crematies. De opbrengst van hun schenking bedraagt zo’n 12.000 euro.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button