Archief

Een kans om het goed te doen als begrafenisondernemer

Eén kans om het goed te doen, als begrafenisondernemer?

Heb je slechts één kans om het goed te doen bij een familie? Mythe of waarheid?

één kans goed doen begrafenisondernemerHeb je als begrafenisondernemer slechts één kans om het goed te doen? Of heb je meerdere kansen bij één familie? Vormt deze gedachte een waarheid of is het een mythe? Een onderzoek wijst uit dat families snel fouten kan vergeven. Weliswaar kleine fouten. Grote fouten zijn grote fouten.

Toch, zal een rouwende familie die op uw diensten vertrouwt, u vergeven wanneer u bijvoorbeeld een fout maakt in de rouwbrief of de verkeerde bloemen bestelde? Kan u na het maken van deze fout nog altijd op hun trouw rekenen. Het onderzoek, van Amerikaanse bodem, wijst uit dat 99.9% van de families snel uw gemaakte fout zal vergeven. Tenslotte gaat het om een menselijke fout.

Hoe gaan we om met fouten en de familie

Fouten gebeuren. Ook in de begrafenissector. Brengt de bloemisterij foute bloemen? Is er een fout op het lint gedrukt? Het zijn kleine fouten, maar daarom niet onbelangrijk. Net daar zit de gedachte; heb ik maar één maal de kans om het goed te doen? Of vergeeft deze familie mijn fouten? Als begrafenisondernemer heb je niet altijd vat op dingen die gebeuren. Je geeft dingen uit, zijn er dan fouten te betreuren, voel je dan niet meteen slecht.

Het is rot, je staat in de kerk, de familie komt binnen en er is een fout te bespeuren op het rouwlint aan de bloemen. Of het zijn de foute bloemen. Hoe voel je jezelf dan? Je probeert het alsnog op te lossen, maar vaak is er tijd tekort om een snelle en eenvoudige oplossing te vinden. Een goede en oprechte uitleg aan de familie, kan oplossingen bieden. Oprecht uw fout toegeven, ook al is het de uwe niet, kan veel doen.

Maar hoe ver gaat de vergeving van je familie? Te grote fouten maken zal niet vergeven worden. Gelukkige gebeuren deze niet al te vaak. Het onderzoek van deze website vertelt ons, dat de angst om fouten te maken, ons tegenhoudt om creatief en innovatief met onze begrafenisonderneming om te gaan.

6/8/2012

Share/Bookmark

pijltjeAlle uitvaartnieuws volgen?

pijltjeAlles over begrafenissen en aanverwante onderwerpen

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

 

 

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Close
Close