Uitvaartgids

De geschiedenis van de uitvaartverzekering

De geschiedenis van de uitvaartverzekering

Een zorg minder voor wanneer de dag komt, hoe is dit begonnen?

Uitvaartverzekeringen zijn ontstaan als manier om ook de armen in onze maatschappij een deftige begrafenis te kunnen geven. Almaar meer Belgen sluiten dergelijke verzekering af. Dezer dagen worden niet alleen de armen zulke verzekering aangeboden en richten de verzekeraars zich niet langer alleen op de armsten in onze maatschappij, iedereen kan zulke uitvaartverzekering afsluiten. In onze rubriek voorzorg kan je de verschillende soorten uitvaartvzekeringen raadplegen.

In vele landen van Europa zijn de uitvaartverzekeringen standaard geworden, net zoals een hospitalisatieverzekering of een autoverzekering. De Belg daarentegen staat er sceptischer tegenover. Omgaan met de dood behoort nog voor een zeer groot deel tot de taboesfeer en is moeilijk te doorbreken.

Hoeveel kostte vroeger zo’n uitvaartverzekering?

Iets waarvoor je nu gemiddeld rond de €40 per maand betaalt, was veel vroeger in de vorige eeuw iets van een paar centen. Dat was voldoende om een arme stakker te begraven. Een waardige uitvaart was toen al de bedoeling. De uitvaartverzekering omvat in deze tijd veel meer dan enkel een kist en de begrafenis. Een uitvaart de dag van vandaag omvat de dienst, het vervoer, eventueel de crematie, rouwbrieven, bidprentjes, de ceremonie, de kist, de urne, het papierwerk, de postzegels, de opbaring, de ligdagen in het funerarium/mortuarium, enz.

Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

©Uitvaartvlaanderen.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button