NieuwsOpmerkelijk

Honden krijgen klasse uitvaart in Shanghai

china-uitvaart-hondContradictie in China, wanneer er berichten komen van China, waarbij honden als maaltijd gezien worden, zijn er ook honden die een klasse uitvaart krijgen in Shanghai. Een lokale ambtenaar zag daar een goede handel in en begon in Shanghai een uitvaartbedrijf voor honden. Voor een bedrag tussen de 70 en 1250 euro krijgt de dierbare viervoeter een prachtige uitvaart.

Vooral de welgestelden in de Chinese metropool maken gebruik van de diensten van het speciale uitvaartbedrijf.  De hond krijgt een mooie doodskist met alles erop en eraan.  Het gaat zelfs zo ver dat er een luxe lijkstoet georganiseerd kan worden tot aan het crematorium.

Een heuse begrafenis dus.  De begrafenisondernemer verzorgt dus een volledige dierenuitvaart.  Daarna kunnen de rouwenden meedoen aan een traditionele boeddhistische ceremonie om de hond naar het hiernamaals te leiden.

De begrafenisondernemer doet goede zaken, vertelt hij tegen NetEase, ook al zijn de kosten voor een gewone Chinees haast niet op te brengen.

foto: chinanews.com

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button