AsNieuws

Kerkhof Moerzeke heeft een nieuwe strooiweide

Het kerkhof van Moerzeke, gelegen aan de Priester Edward Poppestraat is volop vernieuwd met een nieuwe strooiweide.  De asverstrooiingen kunnen nu plaatsvinden op deze nieuwe strooiweide en niet meer op het voorgaande kleine graspleintje.
“Het is een grotere weide dan de oude, die vol was en te klein”, aldus Sara De Clippeleir.

De bedoeling van de nieuwe strooiweide is om meer openheid te creëren. Om bezoekers van het kerkhof niet over het grasplein te laten lopen werd er ook een bord gemaakt om aan te tonen dat het gaat om een strooiweide.

“Dit bord werd gemaakt door het vijfde jaar houtbewerking van het PTI in Hamme”, klinkt het. In het verleden werd er ook al samengewerkt voor de vlinderbomen op de kinderbegraafplaats. “Het was zeker zinvol om deze plaats in te richten voor de bevolking, zonder hier veel kosten aan te maken”, vult schepen Koen Mettepenningen aan in Het Laatste Nieuws.

Naast het infobord van de strooiweide is er ook een gedenkplaat voorzien. Nabestaanden hebben hierbij de keuze om een gedenkplaatje te laten aanbrengen. “Wie dit wenst kan hiervoor terecht bij de dienst burgerzaken”, besluit Sara.

Asverstrooiingen gebeuren steeds vaker wanneer er meer mensen voor crematie kiezen.  Niet alleen in Moerzeke maar ook in andere gemeenten.

 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button