BegraafplaatsenNieuws

Meise gaat onderhoud begraafplaatsen uitbesteden

Meise gaat onderhoud begraafplaatsen uitbesteden

De gemeente Meise heeft beslist een uitbesteding te doen voor het onderhoud van de gemeentelijke begraafplaatsen. Men vindt dat alles heel netjes onderhouden moet worden. Sinds het gebruik van pesticiden verboden is op openbare domeinen, is onderhoud van begraafplaatsen moeilijk geworden.

Dit ondervinden vele gemeenten al jaren. Zo ook Meise. “We konden het onkruid amper bijhouden en besloten bedrijven Pro Natura en Krinkels in te schakelen om dit te waarborgen. Onze dierbare overledenen verdienen een nette rustplaats”, zegt schepen voor begraafplaatsen Jonathan De Valck (N-VA) in het Nieuwsblad.

Bij warm en vochtig weer is het een hele klus om alles te onderhouden

Het onderhoud van begraafplaatsen kan met warm en vochtig weer een heuse klus zijn. Onkruid tussen de graven kan erg snel groeien. Ook op de paden rond en tussen de graven kan onkruid goed groeien en is het een hele karwei voor de gemeenten om het netjes te houden. “Het onkruid was amper bij te houden door regen en zon. Omdat we vanaf 2015 geen pesticiden meer mogen gebruiken, is dat nog moeilijker, zegt schepen De Valck.

Meise is niet de enige gemeente die dat ondervond. Doordat ze de vacatures bij de groendienst maar moeilijk in kunnen invullen, besloten ze het over een andere boeg te gooien. “We besteden deze taak dus uit en zullen het achteraf evalueren. Maar één ding is zeker: de begraafplaatsen moeten er spik en span bij liggen”, besluit schepen De Valck.

Bron: eigen redactie/Nieuwsblad – Foto: ©CB – Uitvaartvlaanderen.be (voorbeeld van een begraafplaats)

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button