BegraafplaatsenNieuws

Mol houdt informatieavond over geplande werken op de begraafplaats van Wezel

Mol houdt informatieavond over geplande werken op de begraafplaats van Wezel

Het gemeentebestuur van Mol organiseert woensdag 31 mei een informatieavond over de geplande ontgravings- en herinrichtingswerken op de begraafplaats van Wezel. De bijeenkomst vindt om 20u plaats in vrije basisschool Wezel.

Tijdens de infoavond wordt er gesproken over de ontgravings- en herinrichtingswerken, de timing van deze werken, de beperkte toegankelijkheid van de begraafplaatsen en verwante onderwerpen.

Aannemer

In juni start een aannemer met het uitvoeren van ontgravingen op het oudste gedeelte van de begraafplaats van Wezel. Vervolgens start hij met herinrichtingswerken. Nabestaanden die zaken willen behouden die verwijderd worden, hebben tot 9 juni om deze zelf te komen ophalen.

In oktober 2021 werd al een eerste informatieavond georganiseerd waarop werd besproken wat er met de toekomstige plannen voor de begraafplaats zou gebeuren. Nabestaanden hadden bij het openbaar onderzoek van 12 oktober 2021 tot en met 12 oktober 2022 ook nog eens de kans bezwaar in te dienen tegen verplaatsing of verwijdering van graven.

Graven ouder dan 30 jaar

Het gemeentebestuur benadrukt dat tijdens deze werken alleen graven ouder dan 30 jaar zullen worden ontgraven op het oudste gedeelte van de begraafplaats. Sommige graven tussen tien en dertig jaar zullen verplaatst worden. Graven jonger dan tien jaar, kindergraven, het erepark van de oud-strijders, het urnenveld, de strooiweide en het columbarium blijven onaangeroerd. Ook het oudste gedeelte van de begraafplaats aan de linkerkant blijft zoals het is.

Het gemeentebestuur hecht veel belang aan een zorgvuldige uitvoering van deze werken en hoopt op begrip van alle betrokken partijen. De informatieavond biedt nabestaanden de kans om meer te weten te komen over wat er precies gaat gebeuren en om antwoorden te krijgen op hun vragen.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button