Nieuws

Natuurbegraafplaatsen op begraafplaatsen Putte en Beerzel

Natuurbegraafplaatsen op begraafplaatsen Putte en Beerzel

Inwoners van Putte hebben vanaf het najaar de mogelijkheid om begraven te worden op twee natuurbegraafplaatsen. Deze bevinden zich op de kerkhoven van Putte en Beerzel. Op deze locaties kunnen biologisch afbreekbare urnen worden geplaatst.

Het urnenveld in Beerzel wordt bovenaan de begraafplaats gerealiseerd. In Putte wordt de natuurbegraafplaats tussen de sterrenweide en strooiweide ingericht. Natuur en Bos hanteert verschillende criteria voor dergelijke urnenvelden, waarbij gegarandeerd moet worden dat de rust op de natuurbegraafplaats gewaarborgd blijft. Dit betekent dat het niet te dicht bij een speeltuin of hondenlosloopweide mag liggen. Er zullen geen gedenkplaatjes geplaatst worden en alleen biologisch afbreekbare bloemen zijn toegestaan. Het kiezen voor een plekje op een natuurbegraafplaats is dus niet alleen ecologisch verantwoord, maar ook anoniem.

Burgemeester Peter Gysbrechts benadrukt dat er voor dit project geen openbaar natuur verloren gaat: “Natuurbegraafplekken hebben als eerste doel om eer aan de natuur te betonen. Sterker nog, in Putte zullen er zelfs meer bomen geplant worden om een gedenkbos te creëren.”

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button