ArchiefBegraafplaatsenNieuws

Nieuwe troostplek in Gelrode

Op de begraafplaats Kloesebos in Gelrode heeft de stad Aarschot een troostplek gecreëerd waar ouders hun sterrenkindjes kunnen herdenken. Er werd een kunstwerk van 11 sterrentegels geplaatst. De stad Aarschot wil deze troostplek tot een volwaardige sterrenweide laten evolueren.

De troostplek werd ingericht in de buurt van de strooiweide van de groene begraafplaats Kloesebos. Het kunstwerk bestaat uit 11 ‘sterrentegels’ waarop telkens de mozaïektechniek werd toegepast.

Ilse Geens en Jenny Verbinnen, twee leerkrachten van de Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst, hebben het kunstwerk ontworpen. Ze haalden hun inspiratie bij de Catalaanse kunstenaar en architect Gaudi. Bij het ontwerp hielden ze niet alleen rekening met de ligging, maar ook met de lichtinval en de verandering van de seizoenen. Doorheen de dag verandert de lichtinval en dus ook het kleurenpallet van de mozaïektegels. Meer dan 70 studenten gaven de tegels vorm en werkten ze uit.

De stad Aarschot hoopt met de inrichting van dit plekje alvast enige troost te kunnen bieden aan ouders van sterrenkindjes. De stad wil de troostplek op termijn tot een volwaardige sterrenweide laten evolueren, zodat sterrenkindjes er ook effectief een rustplaats kunnen krijgen. Tijdens de laatste gemeenteraad werd het reglement alvast goedgekeurd.

Bron: via Matthias Vanheerentals – Afbeeldingen verkregen via Aarschot

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button