Nieuws

Ontruiming gepland op het van kerkhof Sleidinge

Ontruiming gepland op het van kerkhof Sleidinge

In de gemeente Evergem plant men op het kerkhof van Sleidinge een ontgraving van 827 oude graven.  Zoals de wetgeving voorziet krijgen nabestaanden een jaar de tijd om met de gemeente contact op te nemen en eventueel een concessie te voorzien om de stoffelijke resten te kunnen behouden.

“Noodgedwongen moeten de oudste graven dan plaats ruimen voor nieuwe. Dat is nu het geval op de begraafplaats in Sleidinge”, zegt schepen Filip Huysman (CD&V) in Het Laatste Nieuws. “Die begraafplaats kreeg in 1997 al een uitbreiding, maar is nu opnieuw te klein. Er is dringend nood aan ruimte voor grafkelders, columbaria en een sterrenweide. Daarom zal er op het oude gedeelte een ontruiming gebeuren van 827 graven in blok C, D en F. De zerken dateren van de periode 1965 tot 1980. In het nieuwe gedeelte verdwijnen geen graven.”

Informatiebordjes

Aan elk graf dat zal worden ontruimd, staat een bordje met de nodige informatie.  Dit is bij wet verplicht.  Daarnaast zal er aan de ingang van het kerkhof eveneens een plannetje worden geplaatst met de graven die in aanmerking komen tot ontruiming.  Tot eind augustus 2019 hebben de nabestaanden de tijd om te reageren op de informatiebordjes.  Indien er geen reactie komt binnen deze periode, wordt het grafmonument eigendom van de gemeente en gaat men het grafmonument wegnemen.

“Wie het graf wil behouden, kan dat door een nieuwe concessie te kopen. De werken op het kerkhof van Sleidinge worden uitgevoerd in september en oktober van volgend jaar.” zegt schepen Huysman.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button