BegraafplaatsenNieuws

Ook Vlaams-Brabant verplicht mondmaskers op begraafplaatsen tijdens Allerheiligen

Net als West-Vlaanderen komt er een verplichting op het dragen van mondmaskers op de begraafplaatsen tijdens de Allerheiligen periode

De gouverneur van Vlaams-Brabant, Jan Spooren, geeft duidelijkheid over waar en wanneer rond Allerheiligen mondmaskers gedragen moeten worden.  Zo ook tijdens de periode rond Allerheiligen, wanneer veel Belgen naar de begraafplaats trekken, moet men een mondmasker dragen op de begraafplaats.  Omdat er traditiegetrouw veel mensen op de begraafplaatsen aanwezig zijn.

De Gouverneur getuigt in Het Laatste Nieuws: “Ook al ben ik een voorstander van lokaal maatwerk op vlak van coronamaatregelen, toch zorgt dat her en der ongewild voor verwarring”.

“In de ene gemeente gelden er immers andere regels op openbare plaatsen dan in de andere gemeente. Om meer duidelijkheid en uniformiteit te bieden aan zowel lokale besturen als aan burgers is het voortaan op het volledige grondgebied van Vlaams-Brabant verplicht om een mondneusmasker te dragen op een aantal publieke plaatsen en evenementen. Dat is bijvoorbeeld het geval in openbare gebouwen, op kermissen, voor toeschouwers bij sportwedstrijden en op begraafplaatsen tijdens de drukke Allerheiligenperiode. De verplichting geldt voor iedereen vanaf 12 jaar.”

Bron: hln en eigen redactie – Foto: Uitvaartvlaanderen.be (voorbeeld van een begraafplaats tijdens Allerheiligen)

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button