NieuwsOpmerkelijk

Vuurwerk afgeschoten op Nederlandse rouwstoet

Vuurwerk afgeschoten op Nederlandse rouwstoet

Een aantal jongeren hebben op oudejaarsdag vuurwerk afgeschoten op een rouwstoet van een uitvaart.  Dit gebeurde in het Nederlandse Ede.  Stapvoets was men met de lijkwagen en volgauto’s onderweg naar de begraafplaats.
De begrafenisondernemer Hans van de Weerd liep voor de lijkwagen om de stoet te begeleiden.  Jongeren gooiden vuurwerk naar Van de Weerd en de rouwauto, schrijft Van de Weerd Uitvaartzorg op Facebook.
De stoet was onderweg van Van de Weerd Uitvaartzorg naar een begraafplaats. “Je schrikt ontzettend als je daar loopt en ze gooien het naar je toe. Ik heb respect gevraagd voor de rouwstoet, en gevraagd hoe zij het zouden vinden als zij iemand moesten verliezen en als dan de rouwstoet bekogeld zou worden met vuurwerk.”

Geen respect meer

De jongeren reageerde nauwelijks maar hielden uiteindelijk wel op met het gooien van vuurwerk.  Van de Weerd reageert geschokt op zijn Facebookpagina:  “Toch lopen de rillingen over je rug als je er aan terugdenkt. Wat als… Daarom vragen we aan het begin van het nieuwe jaar: respect voor de uitvaart en de veiligheid voor elkaar.”

Het bekogelen van de rouwstoet staat is niet het enige geval dat plaatsvond in Ede. Tijdens de jaarwisseling was het zeer onrustig in Ede. Jongeren gooiden ook vuurwerk naar de brandweer en politie. Zeven auto’s gingen in vlammen op. Burgemeester René Verhulst wil niet alleen de jonge daders maar ook hun ouders ter verantwoording roepen.

 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button