BegraafplaatsenNieuws

Oudste graven op het kerkhof van Baarle-Hertog worden ontruimd

Een deel van het kerkhof dat gelegen is in Zondereigen (Baarle-Hertog) zal volgend jaar ontruimd worden.  Deze ontruiming wordt pas voor de eerste keer voorzien in Zondereigen.  De ontruiming wordt door de gemeente aan de gekende nabestaanden per persoonlijk schrijven verwittigd.

Een melding aan elk graf

Het gaat om een 65 tal graven die zouden verdwijnen.  Elk graf heeft een afzonderlijke melding, alsook aan de ingang van het kerkhof is er een melding geplaatst.  Deze melding zal een jaar blijven staan, zodat nabestaanden die geen persoonlijk schrijven hebben ontvangen, toch verwittigd worden van de geplande ontgraving.  Zo kan men eventueel toch overgaan om de stoffelijke resten te behouden of om in contact te treden met de gemeente bij eventuele vragen.

De oudste graven

Het gaat om de oudste graven, die een overlijdensdatum tussen 1935 en 1956 vermelden. Een gespecialiseerde firma gaat de stoffelijke overschotten weghalen en verzamelen in een nieuw graf. Daar komt een gedenksteen. De ontruimde zone krijgt een nieuwe, groene en onderhoudsvriendelijke invulling voor toekomstige begravingen. Het oorlogsmonumentje ter herinnering aan de neergestorte vliegtuigbemanning tijdens WOII behoudt zijn plaats.

 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button