BegraafplaatsenNieuws

Poëzieconcert als vaarwelmoment in tijden van corona

Door de coronamaatregelen was afscheid nemen van een overledene extra moeilijk. Twee poëzieconcerten op 11 oktober op de begraafplaatsen in Destelbergen en Heusden bieden iedereen een moment van troost en herinnering. Oud-Dichter des Vaderlands Els Moors, dorpsdichter Nicole Ledegen, sopraan Lieselot De Wilde en pianiste Lies Colman zorgen voor troostende woorden en muziek.

Het coronavirus maakt onze sterfelijkheid plots heel tastbaar, maar tegelijkertijd maakten de quarantainemaatregelen het onmogelijk samen te rouwen. Wie een dierbare verloor, aan corona of aan iets anders, kon geen normale uitvaart organiseren. Wie een familielid in het buitenland verloor, kon daar niet naartoe reizen. Vrienden en families konden niet samen afscheid nemen. Terwijl we net dan bij elkaar willen zijn.

Met Adieu willen we dit moment alsnog creëren. Als eerbetoon aan diegenen die we verloren, maar ook als een hulde aan het leven. Omdat verdriet en liefde altijd samengaan, want alleen om hen van wie we hielden, rouwen we. Aan hen koesteren we warme en levendige herinneringen.

Muziek raakt ons vaak recht in ons gevoel, op een plaats voorbij taal en woorden. En poëzie weet te vatten wat moeilijk zegbaar is. Daarom brengen we ze samen, in de overtuiging dat kunst troost.

Adieu startte in Gent op initiatief van 123-piano met curator Gaea Schoeters. In Destelbergen krijgt dit evenement in de keuze van artiesten een lokale verankeringen.

Info

  • Wanneer: zondag 11 oktober om 11:00 in Heusden en om 14:00 in Destelbergen
  • Waar: begraafplaats Heusden (Steenvoordestraat) en begraafplaats Destelbergen (Adrien De Grootestraat)
  • Prijs: gratis, maar reserveren is verplicht
  • Schrijf in per bubbel
  • Kom per bubbel
  • Vergeet je mondmasker niet

Bron: destelbergen.be

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button