AllerheiligenBegraafplaatsenNieuws

Reveil met Allerheiligen op de begraafplaats van Zulte

Het concept van Reveil tijdens Allerheiligen wordt een vaste waarde.  De gemeente Zulte gaat ook dit jaar kiezen voor een ingetogen moment met Reveil op de begraafplaats als herdenkingsmoment.

Met Allerheiligen trekken we traditioneel naar de begraafplaatsen met een bloem of de klassieke chrysant. Dat moment kan ook worden opgeluisterd door Reveil, dat al enkele jaren bekend staat voor invulling van intieme nummers muziek of lokale verhalen van zij die op de begraafplaats begraven liggen.

Reveil is een non-profitproject dat mensen op 1 november dichter bij elkaar wil brengen.  Daarnaast wil Reveil Allerheiligen nieuw leven inblazen door op 1 november de begraafplaats van zoveel mogelijk gemeentes onder te dompelen in een warme gloed van ingetogen muziek en lokale levensverhalen.  Het kan dus goed zijn dat uw gemeente ook iets met Reveil organiseert.

Omdat op sommige graven geen bloem ligt. En omdat zoveel herinneringen te mooi zijn om te vergeten.  Toeschouwers kunnen kaarsen of lampjes meebrengen en luisteren naar de muziek en de verhalen.

Heb jij interesse om jouw verhaal te vertellen, te zingen of je muzikaal uit te drukken voor een overledene? Neem dan contact op te nemen met de cultuurdienst op cultuur@zulte.be of via tel. 09 243 14 04 tegen uiterlijk 11 oktober.

Bron: nieuwsblad.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button