Archief

Sparen voor een begrafenis

Sparen voor een begrafenis?

U kan ook sparen voor uw begrafenis, een waardevol alternatief voor de uitvaartverzekering

Sparen voor een begrafenis kan ookHet klinkt raar maar men kan ook sparen voor een begrafenis. Een rekening openen en elke maand een bedrag sparen voor een begrafenis, kan. U kan zelfs de begrafenisondernemer naar keuze aanstellen als uitvoerder van de uitvaart aan de hand van een wilsbeschikking. Dit vormt een waardevol alternatief naar een uitvaartverzekering toe.
Let op: een uitvaartverzekering dekt veel sneller een uitvaartkost dan wanneer je spaart voor een uitvaart.

De kosten voor een begrafenis-spaarrekening liggen lager dan die van een uitvaartverzekering. Al moet het wel duidelijk zijn, dat een uitvaartverzekering uw begrafeniskosten al voor een deel of volledig kan dekken, vanaf het betalen van de eerste premie. Bij de begrafenisspaarrekening, zal het bedrag dat op dat ogenblik gespaard werd, beschikbaar zijn om de kosten van de begrafenis te betalen.

Het is dus sterk afhankelijk van wanneer u komt te overlijden en wanneer u gestart bent met sparen voor uw begrafeniskosten. Als u vroeg start met sparen, en u leeft lang, kan dit na enige tijd een grote som zijn. Op deze som krijgt u dan ook een redelijke rente die op dat ogenblik van kracht is. Deze gespaarde som kan dan aangewend worden om de volledige kost van de begrafenis te betalen alsook de kost van de koffietafel. Dit alles is afhankelijk van het gespaarde bedrag op het moment van overlijden.

Share/Bookmark

Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

Related Articles

Reacties

  1. bij welke instanties kan me zo een begrafenisspaarrekening openen , mijn bank kent dit niet

    kan dit ook rechtstreeks bij een begrafenisondernemer ?

    1. Beste,

      U kan gewoon een bankrekening openen en daar de gewenste bedragen op storten. Zodat u het op uw eigen tempo wordt opgebouwd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button