BasisinformatieNieuwsVraag en Antwoord

Welke afmeting heeft een grafzerk?

Elke grafzerk kan andere afmetingen hebben.  Een grafzerk is een zerk die staat op een graf waarin iemand met een lichaam begraven is.  De gemeente bepaalt de afmetingen die mogen geplaatst worden op het graf.

Het is belangrijk te weten dat grafzerken niet zomaar geplaatst mogen worden.  De gemeentelijke regels moeten gerespecteerd worden.  Elke gemeente hanteert eigen afmeting om zo een uniforme invulling van de begraafplaats of kerkhof te kunnen geven.

Een grafzerk kan bijvoorbeeld enkel een staande steen zijn.  Een rechtopstaande steen, aan het hoofd van het graf, kan door de gemeente worden opgelegd.  Zo zijn er steden en gemeenten die geen grafzerken toelaten, die het volledige graf bedekken.

Een grafzerk is een steen die enkel het graf bedekt.  Daarnaast heb je ook een afdeksteen om urnenkelders of columbaria af te sluiten.  Dan spreekt men niet meer van een grafzerk maar een deksteen.  Deze dekstenen kunnen in hetzelfde materiaal vervaardigd worden als een grafzerk, natuursteen of andere materialen.

 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button