BegraafplaatsenNieuws

Zemst gaat graven ruimen

Grafrust_concessieDe gemeente Zemst heeft de procedure tot ontgraving opgestart op de begraafplaats van Eppegem. Het gaat over de graven waarop geen concessie verleend werd, de zogenaamde niet-geconcedeerde graven.  Zoals de wet voorziet zal er aan elk graf een boodschap geplaatst worden, alsook aan de ingang van de begraafplaats.

Indien men resten wil behouden kunnen de niet-geconcedeerde niet omgevormd worden tot concessies.  Hiervoor dienen de resten te worden ontgraven en naar het perk gebracht worden van de geconcedeerde graven.  Wanneer men hier vragen over heeft, kan men best contact opnemen met de bevoegde gemeentelijke diensten.  Want niet-geconcedeerde graven kunnen niet verlengd worden in tijd.

Gerelateerde onderwerpen

Reacties

  1. Mijn vraag is de volgende : mijn moeder (Bertha Huybrechts) ligt begraven in een niet-geconcedeerd graf. Zij behoort nog niet tot diegenen die ontruimd moeten worden maar wanneer zullen de volgende graven aan de beurt zijn? Ik heb opgemerkt dat de papieren op de graven gelegd zijn een paar weken NA Allerheiligen: moment goed gekozen.
    Eigenlijk vind ik dit niet kunnen: een recent kerkhof waar ruimte is. Er ligt geen enkel verwaarloosd graf tussen en het zijn allemaal dure zerken waar de mensen veel geld aan gegeven hebben. Niemand had verwacht dat die zo snel zouden ontruimd worden. Dat is ons destijds ook nooit gezegd geweest! Een nieuw kerkhof, wie had dat gedacht en ronduit schandalig dat er geen geconcedeerd graf van kan gemaakt worden..
    Kunt U me zeggen wanneer de volgende graven aan de beurt zijn?
    Verontwaardigde bewoner van Zemst.

  2. Te belachelijk voor woorden !!! Het gaat hier om graven die hoegenaamd niet verwaarloosd zijn laat staan slecht onderhouden . De vraag is wat hier de reden voor is . Een kerkhof met lege rijen is geen zicht temeer daar er iets verderop een nieuw kerkhof is waar ruimte zat is . Maar ook daar oordeelde de gemeente dat er graven ouder dan 15 jaar weg moesten onder het voorwendsel dat ze zogezegd niet onderhouden werden . Blijkbaar is het de gemeente er enkel om te doen om munt te slaan uit ontgravingen en nieuwe consessies aan de mensen aan te smeren .Enig respect ten aanzien van de overledenen en hun nabestaanden is ver zoek .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button