NieuwsOpmerkelijk

‘Begraven’ zoon belt vader plots op

‘Begraven’ zoon belt vader plots op

Een man van 82 uit de VS kreeg in mei te horen dat zijn zoon als dakloze op straat gevonden was.  Hij was overleden.  Op de plaats waar zijn zoon overleden was, is hij bloemen gaan neerleggen.  Hij regelde en zorgde voor de uitvaart van zijn zoon.  Kort daarna bleek dat de vader niet zijn zoon begraven had maar een wildvreemde persoon.

”HEY PAPA”

Elf dagen na de begrafenis kreeg de vader ineens een belletje van een vriend. De vriend vertelde dat de verkeerde persoon geïdentificeerd was. Naast hem stond zijn zoon aan wie hij de telefoon doorgaf: ”Hey, papa”, hoorde hij ineens.

Ook de zus van de man laat weten dat het als een grote shock kwam dat haar broer ineens toch nog bleek te leven: ”We dachten dat we onze broer aan het begraven waren. Iemand anders had een prachtig afscheid, iemand die we helemaal niet kennen.”

De vader van de man is erg boos op de politie. Volgens hem hebben de autoriteiten geen moeite gedaan om de zoon deftig te identificeren, omdat hij dakloos was. Er zijn wel excuses gekomen en er loopt een intern onderzoek naar de omwisseling, maar dat is voor vader Frank niet genoeg. Hij heeft nu een advocaat in de arm genomen en hoopt dat in de toekomst kan worden voorkomen dat zulke pijnlijke fouten nog een keer worden gemaakt.  ”Als mensen mij vertellen dat mijn zoon overleden is, als ze vingerafdrukken hebben, dan geloof ik ze.”

OP STRAAT

De jongen heeft er opnieuw voor gekozen om op straat te leven. Volgens zijn zus Carole begrijpt hij niet hoe zwaar de valse melding was voor de familie.

bron: http://www.funx.nl/

 

Lees ook:

Vrijzinnig humanistische afscheidsplechtigheden

Tot 9472 euro voor een grafconcessie in Nederland

Pensioen na overlijden, wat doen

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button