Archief

Facebook een overlijden melden

Facebook een overlijden melden

Hoe moet je Facebook een overlijden melden?

facebook overlijden meldenHoe moet je Facebook een overlijden melden? Wat gebeurt er met het profiel van een overledene op een website zoals Facebook? Elk jaar sterven er duizenden mensen die een profiel hebben op Facebook of andere sociale media. Wat doen websites zoals Facebook met deze profielen?

Facebook zal het profiel ongewijzigd op de server laten staan. Zeker wanneer men, Facebook, niet weet dat iemand kwam te overlijden. Toch gebeurt het dat familieleden een overlijden willen melden aan Facebook. Men zal aan Facebook een overlijden moeten bewijzen. Dit kan met een overlijdensbericht of een uittreksel van de akte van overlijden.

Om een overlijden te melden aan Facebook is er een speciale meldingspagina aangemaakt. Op deze pagina kan men alle gegevens doorgeven en ook een bestand doorgeven die het overlijden dient te bewijzen.

Wat gebeurt er dan met het profiel?

Het profiel van de overledene zal worden omgezet naar een herinneringspagina. Een volledige verwijdering van een profiel op Facebook blijkt niet evident. In de VS, het thuisland van Facebook, hebben familieleden van overledenen getracht om via een gerechterlijke procedure toegang te krijgen tot het profiel van de overledene. Slechts dan kan men pas het profiel verwijderen.

Tenzij men als nabestaanden wel de toegang heeft, door het bezitten van de paswoorden, kan men het profiel volledig verwijderen. Dit kan gemakkelijk door in te loggen op Facebook en via de accountgegevens het profiel verwijderen. Het inloggen als andere persoon dan de overledene, is in strijd met de voorwaarden van Facebook, toch blijkt dit de gemakkelijkste manier om een profiel volledig te verwijderen.

Het omzetten van het profiel naar een herinneringspagina blijkt te werken. Zo zijn er verschillende herinneringsprofielen van overledene in ons land. Af en toe komen vrienden, kennissen of nabestaanden hun hart luchten op de herinneringspagina van de overledene. Voor Facebook een extra bron van inkomsten, op elka pagina komen immers advertenties te staan. Ook op de herinneringspagina’s van overledenen.

17/02/2013 ©Uitvaartvlaanderen.be

Share/Bookmark

pijltjeAlle uitvaartnieuws volgen?

pijltjeAlles over begrafenissen en aanverwante onderwerpen

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

 

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button