Uitvaartgids

Filmen van de uitvaartplechtigheid

Filmen van de uitvaartplechtigheid

Het filmen van een uitvaart, een mooie herinnering.

In Nederland is dit al niet meer zo nieuw, maar komt het ook bij ons zover dat we onze uitvaart laten filmen door een extern bedrijf? Of door uw begrafenisondernemer? Het is wel zo dat de beeldfragmenten die getoond werden tijdens de uitvaart op een scherm, dat deze worden meegegeven aan de nabestaanden, verwerkt op en dvd. Maar het filmen van de gehele uitvaart, van het binnenkomen, de uitvaart zelf in al zijn aspecten tot de begraafplaats toe.

 

Een waardevolle herinnering of een brug te ver?

Iedereen heeft hier uiteraard zijn eigen mening over. Nochthans, een hele tijd geleden werden er in families, fotoboeken bijgehouden waarin foto’s verwerkt zaten. Foto’s van hun opgebaarde familieleden, als herinnering.

Nu, het filmen van de uitvaart is in deze moderne tijd, wel een variant van zo’n fotoboek. Al gaan ze niet zover de overledene letterlijk op zijn sterfbed, opgebaard, te gaan filmen. De familie heeft hiervoor zelf wel de materialen voor hande, om hiervan een priv√©aangelegenheid van te maken.

De uitvaart mee volgen in het buitenland.

Als u dacht dat dit al een stap te ver was, komt nu nog een stapje verder. De uitvaart die wordt gefilmd door een webcam. Zodat u online kan volgen hoe de uitvaart verloopt. Dit vanuit eender welke hoek van de wereld, als u maar internetverbinding heeft en een computer uiteraard. Dit heeft echter ook zijn prijskaartje. Of dit in Vlaanderen al gebeurt, op actieve manier is nog maar de vraag.

Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

©Uitvaartvlaanderen.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button