Nieuws

Natuurbegraafplaats voor urnen te Lanaken is geopend

Natuurbegraafplaats voor urnen te Lanaken is geopend

Een deel van het domeinbos ‘Isaekshoef’ in Rekem vormt de eerste natuurbegraafplekken in een natuur- of bosgebied. Acht begraafzones bieden er plaats voor zo’n 250 biologisch afbreekbare urnen.  Een natuurbegraafplek is een zone in natuur- of bosgebied waar de as van een overledene een plaats krijgt. Dat gebeurt in biologisch afbreekbare urnen zonder herdenkingstekens of grafmarkeringen.

Vele gemeenten investeerden reeds in zulk begraafbos voor biologisch afbreekbare urnen.  In het bos zijn acht begraafzones – verbonden door een wandelpad – voor biologisch afbreekbare urnen voorzien. De inrichting is bewust zeer beperkt gehouden en bestaat enkel uit natuurlijke inrichtingselementen zoals houten zitbanken en Maaskeien.

Een ceremoniële afscheidsplek laat toe om in de natuurlijke omgeving van het bos een persoonlijke openluchtdienst te houden.  De zone met open begraafplekken biedt plaats aan zo’n 250 urnen en bevindt zich in het bos dat gelegen is rondom het historisch kerkhof van het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum. Het gaat enkel om een bos waar men urnen kan begraven, geen lichamen.

bron: nieuwsblad.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button