Archief

Oude kerk in Ulbeek wordt unieke begraafplaats

Oude kerk in Ulbeek wordt unieke begraafplaats

In Haspengouwse dorpje Ulbeek krijgen ze een exclusief kerkhof

Oude kerk in Ulbeek wordt unieke begraafplaatsHet piepkleine Ulbeek krijgt binnenkort een overdekte begraafplaats. Dit in een oude afgedankte kerk. De kerk werd begin vorige eeuw al afgekeurd. Binnenkort kan men pronken met wat wellicht de mooiste overdekte begraafplaats van het land wordt. Zo klinkt het bij de bevoegde gemeentediensten die ervan overtuigd zijn dat dit de mooiste overdekte begraafplaats van West-Europa zal worden.

In de afgedankte kerk komen tot twintig nieuwe grafkelders geplaatst. Dit door plaatsgebrek. De kerk werd bijna met de grond gelijk gemaakt. Dit omdat het schots en scheef verzakt was, hebben ze honderd meter verderop een nieuwe kerk gebouwd. Nu wordt de kerk begraafplaats na dat ze al gediend heeft voor verschillende andere doeleinden. Van opslagplaats tot theaterzaal.

Toch wordt dit een uniek werk. De vloer van de kerk wordt volledig in glasplaat aangelegd. Ook de ramen van de kerk worden weggenomen. Zo kan iedereen langs alle kanten binnen en buiten lopen. De vloer in de middenbeuk wordt vervangen door een glasplaat die zicht geeft op de vroegere kapelfunderingen. Het dak boven het koor wordt weggehaald.

De veertig plaatsen in de grafkelders, zijn voorbehouden voor de dorpsbewoners.

bron: wellen.be

Share/Bookmark

©Uitvaartvlaanderen.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button