BasisinformatieNieuwsUitvaart

Kan een urne in een bestaand graf begraven worden?

Een urne kan in principe begraven worden in een bestaand graf.

urne in een bestaand graf
Biologisch afbreekbare urne

Indien er plaats voor voorzien is, bijvoorbeeld door middel van een concessie.  Bij een niet gekocht graf met minimum grafduur, kan er geen urne bij geplaatst worden wanneer er al iemand in dat graf begraven ligt.

Een urne kan op veel plaatsen worden bijgeplaatst

Elke gemeente of stad kan hierop wel eigen regels opleggen, binnen de Vlaamse regels.  Het is dus aan te raden om de gemeente of stad te contacteren met wat er mogelijk is.  Een urne kan worden bijgezet in een graf, grafkelder, urnenkelder of columbarium.

Contacteer de gemeente of stad

De begrafenisondernemer is perfect op de hoogte van wat kan en wat niet kan.  Hij of zij is dus het beste aanspreekpunt met vragen over een urne en wat je ermee kan doen.  Daarnaast kan je ook perfect de gemeente of stad contacteren voor bijkomende informatie rond de gemeentelijke regels rond begraafplaatsen.

Concreet voorbeeld:

Bij een bestaande concessie waarin al één persoon begraven is.  Er is nog plaats voor één of meerdere personen.  Ongeacht of het nu gaat om een grafkelder, graf in volle grond, columbarium of urnenkelder.

Wanneer er nog plaats is kan een urne in een graf met concessie nog worden bijgezet.  Veelal is de persoon die moet worden bijgezet, reeds opgeschreven als tweede begunstigde voor de wachtende concessieplaats.

Indien dit niet het geval is, moet de persoon die is opgeschreven voor de wachtende concessieplaats, afstand doen van zijn plaats.  Zodoende dat de andere persoon in de concessie kan worden bijgezet.

Om informatie te bekomen over concessies of heeft u hierover vragen, kan u best contact nemen met de gemeente die verantwoordelijk is voor de betreffende begraafplaats

 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button